Bigos wegetariański

Bigos wegetariański
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Nie jest to typowy polski bigos, na który czekamy przez kilka dni. Bardziej lekka przekąska w upalne dni, gdzie królują świeże warzywa.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 2 pomidory
  • 250 g pieczarek
  • 250 g parówek sojowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała żółta cukinia
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Kapustę grubo szatkujemy, podlewamy 100 ml wody i sparzamy pod przykryciem. Obrane ze skóry pomidory, kroimy w kostkę, dodajemy do kapusty wraz z pokrojonymi pieczarkami, parówkami i rozgniecionym czosnkiem. Dusimy pod przykryciem przez dwa kwadranse(przy początku drugiego dodajemy cukinię). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Składniki
  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 2 pomidory
  • 250 g pieczarek
  • 250 g parówek sojowych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała żółta cukinia
  • sól, pieprz
Składniki