Bigos na kiełbasie:)

Bigos na kiełbasie:)
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kasia90
Jest wyjątkowy w smaku. Każdy się przekona po wypróbowaniu tego przepisu:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić, marchewkę zetrzeć na tarce zalewamy wodą aż zakryje kapustę i gotujemy na wolnym ogniu. W tym czasie kiełbasę kroimy w plastry, cebulkę pokrojoną w kostkę i smażymy na smalcu,aż się zrumieni i dodajemy do kapusty. Grzyby zalać gotowaną wodą,a jak zmiękną dodajemy do gotujących się składników i przyprawiamy. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy powidła, keczup, koncentrat i zagotowujemy. Pod koniec dodać majeranek i gotowe. Smacznego:)

Komentarze do przepisu (1)

irma 23 stycznia 2013
Nie wątpię, że ten bigosik jest dobry. Kiełbaska, grzybki i śliweczki mówią same za siebie.5
Składniki
Składniki