Bigos mojej mamy.

Bigos mojej mamy.
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Anowi1985
Jest po prostu przepyszny!

Składniki

Przygotowanie

  1. Szatkujemy kapustę,następnie ją gotujemy z odrobiną wody.Gdy kapusta się zagotuję,wodę odlewamy i wlewamy nową,tę czynność powtarzamy ok 3-4razy aż do momentu gdy kapusta nie będzie mocno kwaśna.Gdy uzyskamy odpowiedni smak dodajemy wszystkie przyprawy oprócz knorra,nie przesadzajmy z solą,w bigosie bedzie równiez kiełbasa która juz jest odpowiedni doprawiona.Kapustę gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.

  2. W miedzy czasie gotujemy pokrojoną w kostkę i lekko osoloną szynkę,szynka ma być ugotowana a nie zesmazona,gdy pojawia sie woda zdejmujemy ją z palnika.

  3. Kiełbase pokrojoną w kostkę smazymy na oleju,gdy bedzie juz zarumieniona dodajemy cebule pokrojona w kostkę,cebula ma sie zeszklic w tedy zdejmujemy z ognia.

  4. Szynkę i kiełbaskę dodajemy do kapusty!na koniec w gorącj szklance wody rozpuszczamy knorra a następnie dodajemy koncentrat,mieszamy i dodajemy do kapusty.

  5. wszystko należy robić dosyć szybko ponieważ kapusta moze nam sie rozgotować. 6,na 20min przed koncem dodajemy suszone sliwki 7,. Smacznego i co najwazniejsze wode z szynki równiez dodajemy do kapusty!niby takie detale ale to własnie sprawia ze potrawy są smaczniejsze

Składniki
Składniki