Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wegetarian i nie tylko. Pyszna mieszanka kapusty kiszonej i pekinki. Pachnący koperkiem makaron.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 274
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju rzepakowym, najlepiej w większym garnku. Do garnka dodać kiszoną kapustę. Można wcześniej pokroić jeśli jest zbyt grubo szatkowana. Mieszać i smażyć kilka minut. Dodać poszatkowaną kapustę pekińską i pomidory. Dodać ok. 1 l przegotowanej, gorącej wody. Gotować na wolnym ogniu. Dodać powidła, listki laurowe, ziele angielskie, majeranek, cukier i sól. Gotować na wolnym ogniu ok 40 min, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodać świeżo mielony pieprz. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do garnka w który gotował się makaron włożyć masło i dodać ugotowany makaron. Podgrzewać kilka minut, mieszać. Ciepły makaron posypać koperkiem. Podać z bigosem. Smacznego.