Bigos

Bigos
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kermeet
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Białą kapustę ugotować z pokrojoną w kostkę łopatką, suszonymi śliwkami, grzybami, zielem angielskim i liściem laurowym oraz przyprawą do bigosu. Kapustę kiszoną ugotować osobno. Kiełbasę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Kiszoną kapustę i pozostałe składniki wymieszać z białą kapustą, dodać przecier, ketchup, wino, cukier i wszystko razem gotować ok. 20 min.

Komentarze do przepisu (3)

biancorossa 05 października 2011
Niezłego bigosu nawarzyłeś,a i fotka nastrojowa:)
Ewus71 26 maja 2014
Na pewno przepyszny ten bigos z tego przepisu
Wino ,śliwki ,pierś z kurczaka no ,no ,no
Muszę wypróbować... Czytaj całość »
Na pewno przepyszny ten bigos z tego przepisu
Wino ,śliwki ,pierś z kurczaka no ,no ,no
Muszę wypróbować
Pozdrawiam
Greg36 10 stycznia 2015
Ale po co ta pierś z kurczaka - sucha i łykowata w zęby wchodząca ? Poza tym ok ;)
Składniki
Składniki