Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa na każdą okazję, jest źródłem magnezu, potasu,wapnia i żelaza. Kapusta kiszona zawiera błonnik , który dobrze radzi sobie z zaparciami i pozytywnie wpływa na florę bakteryjną.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4812
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24353
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 126
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4812
Składniki
Poszatkować główkę kapusty białej i włożyć do rondla dodać smalec liście laurowe, pieprz, zmielone ziele angielskie i wlać wody do 3/4 wysokości kapusty w rondlu i gotować. W tym czasie pokroić boczek, kiełbasę i cebulę w drobną kostkę. Boczek usmażyć na patelni, dodać pokrojona cebulę, kiełbasę i usmażyć. . Kiedy kiełbasa jest podsmażona dodać wszystko do kapusty. Dodać suszonych pokruszonych grzybów i pokrojone suszone śliwki. Dodać odciśniętą, pokrojoną kapustę kiszoną. Dodać też pokrojoną wieprzowinę z puszki. Wszystko dobrze wymieszać i gotować do miękkości kapusty co jakiś czas mieszając. Gdy kapusta jest miękka wlać przecier pomidorowy, wymieszać i pogotować jeszcze chwilę. Posolić i doprawić do smaku. Nadmiar bigosu można zamrozić w woreczkach z suwakiem lub włożyć do słoików i pasteryzować 40 min od zagotowania.