BIGOS

BIGOS
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: LIDECZKA
Staropolskie i pyszne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso ugotować w warzywach. Wyjąć, obrać z kości, drobno pokroić.

  2. Na tym rosole ugotować białą i kiszoną kapustę drobno poszatkowaną. Dodać pokrojoną cebulę w kostkę, przyprawy, cały czas gotując na wolnym ogniu.

  3. Grzyby i śliwki namoczyć, pokroić, dodać do kapusty. To samo zrobić z jabłkami. Cały czas gotować.

  4. Dodać mięso i pokrojoną w ćwierćplastry kiełbasę. Zaprawić koncentratem. Gotować na wolnym ogniu.

  5. Dobry bigos gotuje się trzy dni. Po pierwszym dniu ostudzić, następnego dnia nadal gować. itd.

  6. Podawać na gorąco z ziemniakami, chlebem lub czeskimi knedliczkami. Pychota. Smacznego.

Składniki
Składniki