Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 263
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3155
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 263
Składniki
Mięso umyj i włóż do zimnej wody. Zagotuj, zdejmij szumowiny. Dodaj listki laurowe i ziele. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem.
Warzywa, oprócz kalafiora, obierz, dokładnie umyj – zwłaszcza por, i pokrój na kawałki. Podsmaż na maśle. Po paru minutach dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Warzywa wrzuć do rosołu. Gotuj, aż lekko zmiękną, dodaj podzielony na różyczki kalafior, curry i cukier. Gotuj do miękkości. Odłóż kilka różyczek kalafiora do deko racji, resztę warzyw zmiksuj na gładki krem.
Do śmietany wlej kilka łyżek zupy, dokładnie wymieszaj i wlej do garnka z zupą. Dopraw solą i pieprzem. Bazylię umyj, osusz, oderwij listki od gałązek i posiekaj je. Zupę rozlej do ogrzanych kokilek, włóż po kilka różyczek kalafiora, posyp bazylią.Źródło: Naj