Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi z polędwiczką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w kostkę. Cebulę pociąć w piórka lub posiekać. Cukinię (ze skórą) także pokroić w kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić. Na oliwie zeszklić cebulę, pieczarki i marchew, poddusić, dodać cukinię, doprawić.
Mięso pokroić w plastry, lekko rozbić, oprószyć tymiankiem i pieprzem, usmażyć na oliwie.
Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końce, gotować ok. 15-20 minut w osolonej wodzie (ze szczyptą cukru), odsączyć.
Gorące polędwiczki podawać na ciepłych szparagach, dekorować duszonymi warzywami. Oprószyć pieprzem.
Białe szparagi (w przeciwieństwie do zielonych) zawsze wymagają starannego obrania łodyg przed ugotowaniem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium