Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Białe szparagi z łososiem rukolą i pomidorkami cherry"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
Szparagi umyj, obierz i odetnij zdrewniałe końce. Gotuj je ok. 8 minut w osolonej wodzie. Ugotuj jajka, obierz i pokrój w kostkę. Rukolę dokładnie umyj i osusz.
Pomidorki umyj, osusz. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj pomidorki, oprósz solą i pieprzem, smaż ok. 1 minuty.
Na półmisek wyłóż rukolę, szparagi, łososia, pomidorki i orzeszki. Sok z cytryny ze szczyptą soli i pieprzu wymieszaj z olejem. Polej sałatkę. Rada: Do sosu dodaj łyżeczkę ostrej musztardy.Źródło: Olivia