Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotowane przeze mnie białe szparagi na maśle z bułką tartą są tak pyszne, że na pewno smakiem niejedną osobę zachwycą. Można serwować je również jako dodatek do delikatnych ryb i mięs.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 688
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1495
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 688
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1495
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Składniki
Szparagi myjemy i obieramy z grubej skórki. W odpowiednim wielkością garnku gotujemy wodę i wsypujemy do niej sól i cukier. Do wrzącej wody wrzucamy obrane szparagi na ok. 2-4 minut. W tym czasie przygotowujemy patelnię gdzie roztapiamy klarowane masło i rumienimy bułkę tartą. Ugotowane al'dente białe szparagi serwujemy polane zarumienioną bułką tartą wraz z masłem. Obcjonalnie posypujemy drobno poszatkowaną natką pietruszki.