Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki i ćwikła.

Biała kiełbasa w sosie chrzanowym, ziemniaki i ćwikła.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Dla lubiących białą kiełbasę polecam danie na gorąco, podane z ziemniakami i ćwikłą z chrzanem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Parzymy białą kiełbasę w temperaturze 75 stopni Celsjusza przez 35 minut. Wodę z parzenia wykorzystujemy do sporządzenia sosu chrzanowego.

  2. Do wody z parzenia kiełbasy dodajemy 1 łyżkę domowej kostki rosołowej, koper, pieprz ziołowy i zagotowujemy. W razie potrzeby doprawiamy sola. Dodajemy chrzan, zagęszczamy mąką ziemniaczaną i zabielamy śmietaną. W między czasie gotujemy ziemniaki.

  3. Tak sparzone kiełbaski podajemy z ziemniakami i sosem chrzanowym z buraczkami lub jak kto lubi z ćwikłą z chrzanem.

    Smacznego!!!

Składniki
Składniki