Biała kiełbasa w serwatce

Biała kiełbasa w serwatce
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Świetny, prosty przepis na szybkie danie. Użyliśmy serwatki w proszku, która dostępna jest w dobrych sklepach ze zdrową żywnością. Danie można podać z samym pieczywem, chrzanem lub musztardą. Tutaj puree z ziemniaków plus smalec ze skwarkami. Pycha <3

Składniki

  • 1 kg białej, surowej kiełbasy
  • 2 l serwatki
  • 1 cebula
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz

Przygotowanie


  1. Kiełbasę zalewamy serwatką, dodajemy pokrojoną w plastry cebulę, ziele angielskie, liście laurowe i gałkę muszkatołową. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez 30 min.

Komentarze do przepisu (9)

izaa_a 30 listopada 2017
ciekawy przepis ;) a białą kiełbase bardzo lubię
Docherro 30 listopada 2017
Proste i szybkie...a te ziemniaczki mmmm....ślinka leci:)
Nevermore 01 grudnia 2017
No i zasmażka na to i jest git xD Pycha :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg białej, surowej kiełbasy
  • 2 l serwatki
  • 1 cebula
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
  • sól, pieprz
Składniki