BIAŁA KIEŁBASA W "5 SMAKACH"

BIAŁA KIEŁBASA W 5 SMAKACH
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma
To danie wymyślił mój mąż i zawsze robi je osobiście. Ja mogę tylko powiedzieć, że jest bardzo aromatyczne, smaczne i gorąco polecam.

Składniki

  • biała kiełbasa, 4 pętka
  • cebula, 5 sztuk
  • koncentrat pomidorowy, słoiczek
  • przyprawa "5 smaków" koniecznie ta, ponieważ nadaje potrawie wspaniałego smaku, ok. 1 łyżeczki
  • sól. pieprz. cukier /opcjonalnie Vegeta/, do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na oleju do zrumienienia.

  2. Cebulę pokroić w półplasterki i dodać do kiełbasy. Dusić do miękkości cebuli. Teraz dodać przyprawę "5 smaków", wymieszać.

  3. Następnie dodać przecier pomidorowy, dokładnie wymieszać i jeszcze trochę dusić.

  4. Na koniec przyprawić do smaku solą. pieprzem i cukrem. Przykryć, chwilę potrzymać na małym ogniu i nakładać na talerzyki. Podawać z pieczywem .Życzę SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (5)

taura 02 grudnia 2010
fajne :)
koko6 03 grudnia 2010
Biała kiełbasa pokrojona w kostkę,surowa czy ugotowana bo jest to istotne.Dziękuję za odpowiedż.Pozdrawiam.
irma 03 grudnia 2010
Koko6 przepraszam, już się poprawiam. Kupujemy kiełbasę białą parzoną i taką kroimy w kostkę , a następnie... Czytaj całość »
Koko6 przepraszam, już się poprawiam. Kupujemy kiełbasę białą parzoną i taką kroimy w kostkę , a następnie podsmażamy. Pozdrawiam,.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • biała kiełbasa, 4 pętka
  • cebula, 5 sztuk
  • koncentrat pomidorowy, słoiczek
  • przyprawa "5 smaków" koniecznie ta, ponieważ nadaje potrawie wspaniałego smaku, ok. 1 łyżeczki
  • sól. pieprz. cukier /opcjonalnie Vegeta/, do smaku
  • olej do smażenia
Składniki