Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana na ciepło z chlebem i chrzanem. Jest bardzo prosta do zrobienia, nie wymaga długich przygotowań. Dla podkręcenia smaku zawsze dodaje do niej odrobinę miodu. To mój sekretny składnik, który sprawia, że każdy sięga po nią z ogromnym apetytem. Koniecznie przetestujcie ten przepis, a gwarantujemy, że sięgniecie po niego nie raz.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w półksiężyce. Następnie przełóż ją na rozgrzany tłuszcz i smaż na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj sól i pieprz.
Połowę cebuli przełóż do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż na niej białe kiełbaski - jedna obok drugiej.
W misce połącz ze sobą miód i musztardę. Gotową mieszanką posmaruj kiełbaski. Do naczynia wlej szklankę piwa. Całość przykryj drugą połową podsmażonej cebuli. Odpraw majerankiem.
Białe kiełbaski w piwie wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 170 stopni przez około 40-45 minut. W trakcie pieczenia otwórz przynajmniej 2-3 razy piekarnik i podlej kiełbaski nagromadzonym na spodzie piwem.
Białe kiełbaski pieczone w piwie podawaj na ciepło z kromką świeżego chleba i tartym chrzanem (najlepiej domowej roboty).