Biała kiełbasa w młodej kapuście

Biała kiełbasa w młodej kapuście
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Pyszne danie na kolacje z białą kiełbasą i młoda kapustką.

Składniki

  • 1 główka kapusty młodej
  • 2 marchewki
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 kg kiełbasy białej
  • 2 papryki czerwone
  • Puszka kukurydzy
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Papryka ostra
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę drobno szatkujemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy.
    2. Do kapusty dodajemy obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew i wsypujemy Vegetę.
    3. Kiełbasę kroimy w 2 cm plasterki i przesmażamy na rozgrzanym oleju, następnie przekładamy do kapusty.

  2. 4. Papryki obieramy z nasion, kroimy w drobne paseczki i również łączymy z kapustą.
    5. Na koniec dodajemy odlaną z zalew kukurydzę oraz przecier, doprawiamy solą oraz papryką ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilość wody.

  3. 6. Chwilkę gotujemy i danie gotowe.
    7. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 16 czerwca 2020
Pytanie za 100 pkt. Ja jestem już po obiedzie i co mam teraz zrobić? ;P
catha 17 czerwca 2020
Super pomysł. Mega smakowite danie:)
Składniki
  • 1 główka kapusty młodej
  • 2 marchewki
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 kg kiełbasy białej
  • 2 papryki czerwone
  • Puszka kukurydzy
  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • Papryka ostra
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • Olej do smażenia
Składniki