Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
roladę możemy podać na zimno i na gorąco
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 110
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Na płat z udźca z indyka rozkładamy liście szpinaku, na środek kładziemy kiełbaski. .Roladę zwijamy i sznurujemy. Na rozgrzanej patelni na smalcu obsmażamy roladę z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, przelewamy tłuszcz ze smażenia, wlewamy ½ szkl wina . Naczynie przykrywamy folią aluminiową, wstawiamy do nagrzanego piekarnika 150 stopni pieczenie góra/ dół około 1 godzinę Zdejmujemy folię aluminiową, podnosimy temperaturę do 180 stopni włączamy termoobieg, pieczemy do zarumienia. ziemniaki młode dokładnie umyć, pokroić na ósemki i plastry. Przełożyć do naczynia wysmarowanego olejem,posypać ziołami doprawić solą. Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni do zarumienia. Zarumienione ziemniaki przekładamy do naczynia z roladą i piec jeszcze przez kilka minut.