Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Biała fasola z chrupiącym boczkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 325
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 325
Składniki
Usmaż na patelni na średnim ogniu grubo pokrojony boczek. Gdy będzie gotowy, przełóż na talerz, ale nie wylewaj tłuszczu z patelni. Podsmaż w nim drobno posiekaną cebulę i czosnek, aż zmiękną.
Zmniejsz odrobinę ogień pod patelnią i wrzuć boczek, fasolę oraz przyprawy. Mieszaj, aż wszystkie będą gorące.
Wskazówka: Jeśli masz ochotę na współczesną odmianę tego dania, spróbuj doprawić je odrobiną indyjskiej pikatnej przyprawy sambar masala i szczyptą cukru zamiast cynamonu.Źródło: Olivia