Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W naszym domu często przygotowujemy domowe, smaczne wędliny. Oto jedna z propozycji, jak można podać kiełbaski aby nabrały innego, aromatycznego smaku.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1723
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 225
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 170
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1723
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 225
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 170
Składniki
W glinianym lub innym naczyniu żaroodpornym roztopić tłuszcz. Ułożyć kiełbaski. Każdą nakłuć w kilku miejscach patyczkiem do szaszłyków. Na kiełbaskach rozłożyć pokrojoną w krążki cebulę i wcisnąć w wolne przestrzenie świeże gałązki rozmarynu. Podlać piwem. Naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni . Piec 20 minut . Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez 10 minut by kiełbaski się zrumieniły a nadmiar płynu odparował.