Bezmięsne gołąbki z sałaty.

Bezmięsne gołąbki z sałaty.
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: protegemoi
Z braku kapusty- sałata! Eksperyment jak najbardziej udany i pyszny. Farsz z kaszy gryczanej i fety- moje ulubione połączenie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Liście sałaty blanszujemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i rozkładamy na talerzu.

  2. Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.

  3. Ser feta rozgniatamy w misce widelcem.

  4. Odcedzamy kaszę i przekładamy ją do miski z serem feta, łączymy kaszę i ser ze sobą.

  5. Na liście nakładamy farsz i zwijamy je.

  6. Przygotowujemy "sos"- do garnka wlewamy pomidory i gotujemy je, przyprawiając do smaku, nadal gotując dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy wszystko, czekając aż marchewka i groszek się rozmrożą, na sam koniec dodajemy kukurydzę i gotujemy jeszcze ok. minuty.

  7. Gołąbki układamy na talerzu, polewamy "sosem" i zajadamy ;)

Komentarze do przepisu (3)

Majeczka1988 29 kwietnia 2011
i znowu świetny przepis, na jedną osobę czyli akurat dla singielki :) dzięki!
biancorossa 30 kwietnia 2011
podoba mi się pomysł zastąpienia kapusty sałatą
iwona_s 24 kwietnia 2012
Przecież to nie ma nic wspólnego z gołąbkami.
Składniki
Składniki