Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortille z rybą i sosem tatarskim będą świetną propozycją obiadową - nie tylko na piątek. Gwarantujemy, że nie raz powrócicie do tego przepisu.
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 24
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1921
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 24
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 53
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1921
Składniki
Przygotuj sos tatarski. Pieczarki i ogórki odsącz z nadmiernej ilości zalewy. Pokrój je bardzo drobno, tak jak cebulkę. Składniki te przełóż do większej miski i dodaj majonez, musztardę, śmietanę, sok z cytryny, cukier, pieprz i sól. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj i spróbuj, czy w sosie nie brakuje przypraw. Musi być porządnie doprawiony!
Rybę pokrój na niewielkie kawałki, posól i popieprz. Kawałki obtocz w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron aż się zarumienią.
Na każdy z placków tortilli wyłóż dowolną ilość sosu, dodaj plasterki pomidora i ogórka i z 3 kawałki ryby. Zawiń w rożek. Zjadaj od razu. Na pewno zachwycisz się tym smakiem!