Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Befsztyki ze śliwkami"
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 56
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 56
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 62
Składniki
Zrób marynatę: warzywa oczyść i pokrój w grubą kostkę, czosnek pozostaw w łupinach. Przesmaż warzywa na patelni.
Dodaj tymianek, zmiażdżone ziarna jałowca i wino, delikatnie gotuj przez około 6 min. Ostudzoną marynatą zalej mięso i pozostaw do marynowania pod przykryciem na dobę.
Śliwki wydryluj, pokrój na bardzo cienkie paski. Mięso osącz z marynaty, oczyść z błonek. Pokrój na plastry, spłaszcz je ręką.
Oprósz pieprzem, usmaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, by było lekko różowe w środku. Zdejmij, lekko osól, trzymaj w cieple. Na powstałym sosie przeduś śliwki. Podaj z mięsem.Źródło: Świat kobiety