Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Befsztyk z czosnkową nutą"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20674
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20674
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5191
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 57
Składniki
Wołowinę pokrój w cienkie plastry i lekko rozbij. Następnie posmaruj kawałki mięsa przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso.
Podduś pod przykryciem przez 40 minut, aż mięso będzie miękkie. Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu.
Grzyby obsmaż i zalej sosem oraz czerwonym winem. Całość gotuj przez około 20 minut.
Dopraw śmietaną i udekoruj rozmarynem. Sosem polej mięso. Gruszki obierz, przekrój na pół i oczyść z gniazd nasiennych. Włóż do rondelka, zalej białym winem i 300 ml wody.
Dodaj goździki, liść laurowy, sok z cytryny i cukier. Całość zagotuj. Gdy gruszki będą miękkie, wyjmij je i zanurz w zimnej wodzie. We wgłębienia po gniazdach włóż borówki.Źródło: Na żywo