Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jest wyborne , delikatne , dobre na lato.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1273
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 184
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 159
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1273
Składniki
W naczyniu sparzamy kminek około 4 łyżek , gorącą wodą. po czym odcedzamy. następnie smarujemy masłem mięso z dwóch stron i umieszczamy na nim sparzony kminek. wkładamy na 15 minut do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki na patelni smażymy befsztyki na maśle. po 5 minut każdy z jednej strony. Następnie odkładamy do ciepłego naczynia.Na tej samej patelni na ktorej smażyły się befsztyki , wrzucamy cebulę i podsmażamy ją z pieczarkami. dodajemy rosołu z bulionu lub wywaru i dusimy tak długo aż woda odparuje i utworzy się gotowa wersja do sosu.
Następnie dodajemy śmietanę. do pieczarek i posypujemy startym żóltym serem i chwilę około 10 minut gotujemy. Wykładamy befsztyki na talerz na uprzednio położoną na nim sałatę. podajemy z puree i z sosem serowo-pieczarkowym.