Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bawarski rulon w piwie"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Włoszczyznę oraz cebule obierz, opłucz, pokrój na kawałki. Cukinie oczyść, umyj, potnij w półplasterki. Jabłka umyj, wytnij środki z pestkami, miąższ razem ze skórką pokrój na cienkie cząstki.
Boczek umyj, wytrzyj. Mięso ułóż na deseczce. Przykryj folią i rozbij. Płat posyp solą i pieprzem. Przyprawy wetrzyj w mięso, zwiń je. Rulon obwiąż nitką. Posmaruj olejem i ułóż w brytfance.
Rulon podlej bulionem i piwem. Piecz 75 minut w temp. 200oC. Po ok. 30 minutach do pieczeni dodaj pokrojone warzywa i jabłka. Posyp je solą oraz pieprzem. Danie udekoruj, np. ziołami.Źródło: Naj