Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite połączenie włoskiego makaronu Bavette z sosem pomidorowym z kawałkami warzyw. Wszystko wykończone intensywną nutką Parmezanu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Cukinię i żółtą paprykę kroimy w kostkę, a marchewkę w bardzo drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojone warzywa i smażymy przez chwilę, aż te delikatnie zmiękną.
Gdy kawałki warzyw nabiorą odpowiedniej miękkości, zalewamy je przecierem pomidorowym, dodajemy cukier trzcinowy, zagotowujemy i dusimy około 5 minut. Po tym czasie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i dusimy przez kolejne 3 minuty. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron Bavette gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i mieszamy z przygotowanym sosem. Porcje makaronu otulonego sosem oraz warzywami wykładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem. Życzę smacznego! :)