Cebule obrac i pokroic w drobna kostke, imbir zetrzec na tarce.
Oczyscic i wydrazyc papryczke chili, a nastepnie pokroic w drobne paski. Slodkie ziemniaki obrac ze skórki, pokroic w plasterki o grubosci ok. 5-7 mm, a nastepnie pokroic na cwiartki. Pieczarki oczyscic i pokroic w plastry o grubosci 5-7 mm. Wycisnac pól limonki, zebrac sok i odstawic na pózniej. Umyc i grubo posiekac natke pietruszki.
Na patelni rozgrzac olej roślinny i podsmazyc w nim cebule i chili. Dodac pieczarki i starty imbir. Całosc smazyc ok. 4-5 minut, na koniec dodac bataty i przyprawy i zalac woda i mlekiem kokosowym. Gotowac na wolnym ogniu ok. 7-10 minut.
Doprawic do smaku sokiem z limonki i na koniec dodac pokruszony ser feta. Mozna go dodac podczas gotowania (wtedy ser topi sie i wiaze sos do kremowej konsystencji) lub po prostu posypac nim danie przed podaniem.
Danie podajemy posypane posiekana pietruszka i serem feta, jesli wczesniej go nie dodalismy.
Komentarze do przepisu (7)
*Przejdziesz do wersji klasycznej