Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszczyk ukraiński"
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 75
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 478
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 173
Składniki
czas ok. 100 min; porcja – 290 kcal, cena 2,10 zł
Fasolę namocz. Następnego dnia wlej świeżą wodę, ugotuj do miękkości. Obierz buraki, marchewki i pietruszkę, po- siekaj drobno. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Fasolkę szparagową rozmroź, pokrój na kawałki.
Rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż buraki, marchew i pietruszkę, dodaj 2 liście laurowe oraz po 4 ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Smaż całość przez 2-3 minuty.
Bulion rozpuść w 6 szklankach wrzątku. Zalej warzywa. Dodaj ziemniaki. Gotuj na wolnym ogniu 20 min. Dodaj pokrojoną fasolkę szparagową. Gotuj razem jeszcze 5-8 minut.
Białą fasolkę odcedź. Również dodaj do barszczu. Zupę gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj 2 obrane i posiekane ząbki czosnku. Barszcz ukraiński zabiel śmietaną, dopraw do smaku solą,?sokiem z?cytryny i ziołami.Źródło: Świat kobiety