Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z suszonymi śliwkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 212
Składniki
Mięso opłucz i zalej zimną osoloną wodą. W momencie, gdy wywar zacznie wrzeć, dodaj włoszczyznę i listki laurowe. Gotuj do czasu, aż wołowina będzie miękka. Ugotowany rosół odcedź i dodaj suszone śliwki.
W drugim garnku ugotuj obrane buraki. Poczekaj, aż wystygną i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach. Dodaj do rosołu i dolej wino.
Przypraw zupę do smaku i podgrzej. Barszcz najlepiej podawać następnego dnia.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Dzierżęga</strong>Źródło: Kurier TV