Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz z puree"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Mięso zalej wodą, gotuj 40 minut. Oczyść marchew, pietruszkę i buraki. Umyj, pokrój i włóż wszystko do wywaru. Wsyp szczyptę przyprawy warzywnej i gotuj, aż mięso i warzywa będą miękkie. Drobniutko pokrój namoczone wcześniej grzyby i wrzuć do zupy. Przypraw do smaku octem, cukrem, sokiem z cytryny, pieprzem, posyp majerankiem.
Ziemniaki obierz, duże pokrój i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę obierz i drobniutko pokrój. Zrumień na smalcu.
Odcedź ziemniaki z wody, a do gorących włóż podsmażoną cebulę, wlej mleko i utrzyj na purée. Przypraw ew. solą. Takie purée można podać oddzielnie, albo porcjami wkładać do miseczki z barszczem. Posyp posiekaną zieleniną.
Izabela Jęczewska z InowrocławiaŹródło: Takie jest życie