Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz z fasolą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Fasolę i?grzyby mocz osobno co najmniej przez 12 godzin. Odcedź, przełóż do?osobnych garnków. Zalej świeżą wodą i?gotuj.
Buraki oczyść, gotuj przez 1-1,5 godziny w?łupinach (ew. upiecz). Przestudź, obierz, zetrzyj na?grubej tarce albo potnij w?grubą kostkę.
Włoszczyznę obierz, opłucz i?tak jak buraki zetrzyj na?tarce o?dużych otworach lub potnij w?kosteczkę. Dodaj listki laurowe. Zalej bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 15-20 minut.
Do?włoszczyzny dodaj buraki oraz fasolę. Jeśli zupa jest zbyt gęsta, dolej gorącą wodę. Barszcz przypraw do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i?uprzednio roztartymi ząbkami czosnku. Gotuj jeszcze 10-15 minut.
Pod koniec gotowania barszcz wymieszaj z koncentratem pomidorowym i ponownie przypraw do smaku.
Gotową zupę posyp natką.
czas ok. 150 min; porcja – 240 kcal, cena 1,70 złŹródło: Świat kobiety