Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Barszcz ukraiński na czerwonym winie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20989
Składniki
Buraki wyszoruj, ugotuj do miękkości. Kapustę oczyść, drobno pokrój. Ziemniaki oraz marchewkę obierz, opłucz, potnij w kostkę. Por oczyść, opłucz i pokrój na kawałki.
Zagotuj bulion. Włóż do niego pokrojone ziemniaki oraz marchewkę. Dodaj liść laurowy. Przypraw solą i pieprzem. Gotuj 5 minut.
Buraki przestudź, obierz i pokrój w słupki. Do gotujących się warzyw dołóż kapustę i kawałki pora. Dolej wino. Gotuj 15 minut. Wrzuć buraki, gotuj jeszcze 5 minut. Wlej ocet.
Barszcz ponownie przypraw solą oraz pieprzem. Szczypiorek posiekaj. Zupę rozlej do talerzy.
90 min Porcja: 240 kcalŹródło: Naj