Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz ukraiński"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1465
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 685
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 673
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1465
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Składniki
Buraki ugotuj w łupinkach. Odcedź, ostudź, obierz ze skóry i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do wrzącego bulionu włóż pokrojoną w dużą kostkę kapustę, marchewkę, ziemniaki i pora. Do daj równo przyciętą fasolkę, groszek oraz listek laurowy i gotuj 15 minut.
Dodaj starte buraki i 3 łyżki zakwa su. Gotuj kolejne 5 minut.
Szklankę wywaru zmiksuj z mąką i częścią śmietany. Wlej do zupy i zagotuj.
Rozlej barszcz na talerze i dodaj po łyżce śmietany.Źródło: Telemax