Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz czysty"
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 150
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Mięso ugotować w małej ilości wody.
Jarzyny posiekać drobniutko lub zetrzeć na grubej tarce, posypać niewielką ilością cukru. Gdy puszczą sok, dodać je do rosołu.
Dodać do wywaru suszony grzyb i całą cebulę, gotować dłuższy czas. zupę przecedzić.
Dodać kwas buraczany, zagotować raz.
Podawać z uszkami lub pokrojoną w plasterki kiełbasą. Zupę można posypać koperkiem, szczypiorkiem lub natką pietruszki.Źródło: Życie na Gorąco Retro