Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Barszcz czerwony z mięsem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Grzyby opłucz, zalej niewielką ilością wody, mocz około 20 minut. Łopatkę umyj, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do garnka z obraną i pokrojoną w kostkę lub startą na tarce włoszczyzną, zielem angielskim, liściem laurowym.
Wlej 1,5 l wody, gotuj 40 minut na małym ogniu, zdejmując szumowiny. Buraki ugotuj dzień wcześniej. Buraki i jabłko obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj do zupy. Grzyby gotuj 15 minut, wlej razem z wodą do zupy. Dodaj majeranek, sól i pieprz, gotuj jeszcze 20 minut.
Zupę podawaj z chlebem razowym i masłem lub bagietką z masłem i pietruszką. Zupy możesz przygotować więcej i mieć ją na dwa dni.Źródło: Dobry Tydzień