Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Barszcz biały z chrzanem"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5160
Składniki
Obierz warzywa, włoszczyznę i cebulę potnij na kawałki. Wędzonkę włóż do garnka. Dodaj warzywa i przyprawy. Zalej 2 l posolonej wody. Gotuj godzinę.
Z wywaru wyjmij mięso i warzywa. Marchewkę pokrój w plasterki, wędzonkę na kawałki. Do wywaru dodaj posiekany czosnek i chrzan. Wlej zakwas. Przypraw solą, pieprzem i majerankiem.
Gotuj 10 minut. Wlej śmietanę. Włóż marchewkę i wędzonkę. Serwuj z jajkiem i białą kiełbasą. Udekoruj natką.Źródło: Naj