Bardzo szybka Niby-chińszczyzna

Bardzo szybka Niby-chińszczyzna
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
To taka chińszczyzna po polsku, czyli z chińszczyzną nie ma nic wspólnego :) Ale za to smakuje zaskakująco dobrze i przyrządza się ją w 10 minut. I ani minuty dłużej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki.

  2. Poszatkowałam w miarę drobno kapustę pekińską, cebulę, 3 pieczarki i paprykę pokroiłam w paseczki - wyszło ok. 2 pełne garści warzyw.

  3. Przygotowałam w kubeczku sos: 5 łyżek pikantnego ketchupu, łyżka sosu sojowego, sok z 1 plasterka cytryny, 2 łyżeczki płynnego miodu.

  4. Na gorącą oliwę wrzuciłam kurczaka.

  5. Makaron z 2 zupek chińskich zalałam wrzątkiem - na resztę działań mamy 3 minuty.

  6. Smażyłam kurczaka 2,5 minuty co jakiś czas mieszając.

  7. Dodałam warzywa smażąc 1 minutę

  8. Odcedziłam makaron i dodałam na patelnię, polałam sosem i dokładnie wymieszałam. Gotowe. Jak widzicie, przygotowanie tego dania zajmuje nie więcej 10 minut. A jest tak smaczne, ze je się jeszcze krócej.

Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 02 marca 2012
bardzo fajny pomysł dla tych co nie mają czasu
biurwa 11 kwietnia 2012
zgadzam się i na pewno go wypróbuję :)
Składniki
Składniki