Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Baranina w ziołowej skorupie"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
Szynkę umyć, oczyścić z błon, natrzeć solą i oliwą, podsmażyć w brytfannie z każdej strony, włożyć do piekarnika nagrzanego do ok. 180oC na ok. 60 minut (licząc 15 minut na każde 50 dag mięsa), podlewając wodą i powstałym sosem.
Zioła, najlepiej świeże, rozetrzeć z oliwą, solą, pieprzem, wymieszać z bułką tartą. Tak powstałą pastą obłożyć szynkę na ok. 10-15 minut przed końcem pieczenia po uprzednim jej wyjęciu z brytfanki. Wierzch szynki posmarować masłem.
Pieczeń z ziołami podawać na ciepło, pokrojoną w cienkie plastry.
Smak potraw z baraniny znakomicie podkreśla czerwone wino wytrawne, najlepiej ciężkie i wyraziste.
ok. 90 minut.Źródło: Twoje Imperium