Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Banany w panierce kokosowej"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Banany obierz, przekrój na połówki. Przypraw sokiem z limonki. Do miseczki wbij jajko, dodaj cukier trzcinowy, cynamon. Wymieszaj.
Do szerokiej miseczki wsyp wiórki kokosowe. Banany pojedynczo zanurzaj w jajku i od razu przekładaj do miseczki z wiórkami. Obsyp je dokładnie wiórkami i lekko dociśnij, aby panierka przywarła.
Gotowe panierowane kawałki owoców przełóż bezpośrednio na ruszt i grilluj powoli na najwyższej półce grilla. Banany powinny się lekko przypiec na wierzchu.Źródło: Dobry Tydzień