Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Balsamiczny sos do mięs"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Grzyby oczyść, duże poprzekrawaj, małe pozostaw w całości. Cebulę obierz i posiekaj. W głębokim rondlu zeszklij na oleju. Dodaj grzyby i smaż 4-5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz lubczykiem. Wsyp łyżkę cukru. Wymieszaj i zdejmij z ognia.
Bulion podgrzej i wymieszaj z octem balsamicznym oraz mąką kukurydzianą. Zalej grzyby z cebulą, dodaj masło i gotuj na wolnym ogniu przez minutę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gdyby sos był za rzadki, dodaj mąkę. Aby go zagęścić, połącz np. z sosem z pieczenia mięsa.Źródło: Na żywo