Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bałkańskie szaszłyki z grilla"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 111
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 42
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 424
Składniki
Cebulę obierz, drobno zetrzyj. Chili przekrój wzdłuż, oczyść z pestek, strączek opłucz, osusz, posiekaj.
Mięso wymieszaj z cebulą i chili. Dodaj wodę mineralną oraz przyprawy. Masę dobrze wyrób. Miseczkę z mięsem przykryj folią i wstaw do lodówki na ok. 8 godzin.
Drewniane patyczki mocz 2 godziny w zimnej wodzie. Osusz je i oblep mięsną masą. Uformuj owalne szaszłyki. Obtocz w pestkach słonecznika i sezamie. Grilluj je 10 minut na rozgrzanym ruszcie.
ok. 30 min. Marynowanie ok. 8 godz. 1 porcja zawiera ok. 410 kcal. Ok. 1,90 zł za porcjęŹródło: Tina