Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany z indykiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2133
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 211
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Bakłażany umyj i przekrój wzdłuż. Wydrąż i posyp solą. Odstaw na 20 minut, aż puszczą sok. Następnie opłucz je i wytrzyj.
Cebulę obierz, pomidory umyj, oczyść. Warzywa pokrój w kostkę. Udziec opłucz, osusz. Mięso pokrój na kawałki. Kukurydzę i groszek osącz z zalewy.
Rozgrzej oliwę. Wrzuć kawałeczki indyka, mieszając, usmaż je na rumiano. Dodaj cebulę oraz pomidory i pastę pomidorową. Dołóż kukurydzę i groszek. Przypraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Duś 10 minut.
Bakłażany napełnij farszem. Ułóż w formie. Posyp serem. Piecz 30 min w temp. 190 st. Udekoruj miętą.Źródło: Tina