Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażanowy przekładaniec"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 94
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 55
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 263
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5413
Składniki
Bakłażan opłucz, pokrój w plasterki. Umyj pomidory. Dwa pokrój w plasterki, pozostałe posiekaj. Mozzarellę osącz z zalewy, również pokrój w plasterki.
Przygotuj sześć kawałków folii aluminiowej. Na każdym układaj piramidki z plastrów bakłażana, pomidorów i mozzarelli. Przesypuj je ziołami. Owiń folią, tworząc pakieciki. Ułóż je na grillu i piecz, obracając 20 minut.
Obraną cebulę oraz oczyszczoną paprykę poszatkuj. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę z papryką, dodaj posiekane pomidory i przeciśnięty czosnek. Duś 20 min. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Podawaj do przekładańca z grilla.
czas ok. 30 min; porcja – 230 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety