Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w wykonaniu smaczne danie z bakłażanem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Bakłażany umyć i pokroić na mniejsze kawałki, podsmażyć do zarumienienia na oleju. Przyrumieniony bakłażan przekładamy na ręcznik papierowy aby się odsączył z tłuszczu. Na pozostałym oleju zeszklić cebule i czosnek drobno posiekany. Marchewkę obrać i pokroić na grubsze talarki, a ziemniaki w kostkę wielkości marchewki. Gdy cebula będzie już zeszklona dodać warzywa lekko obsmażyć, po obsmażeniu podlać bulionem i przykryć, dusić aż warzywa będą miękkie ok 20 minut. Gdy warzywa będą już miękkie dodać bakłażana i pastę pomidorową, suszony koperek. Można doprawić ziłami do smaku.