Bakłażan w panierce z tartej bułki.

Bakłażan w panierce z tartej bułki.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Świetny jako dodatek do mięs zamiast ziemniaków.Podałam dzisiaj żeberka z bakłażanem ,pyszne jedzonko.Serdecznie polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Umytego bakłażana pokroić w pół cm.plastry,nasolić i odstawić na 20min.
    Kiedy plastry puszczą sok,opłukać,osuszyć na ręczniku papierowym.

    Obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej,smażyć na złoty kolor.


    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (11)

Maudie 02 lutego 2018
Bakłażana w tym wydaniu jeszcze nie jadłam,muszę spróbować:)
Nevermore 02 lutego 2018
Róbcie, róbcie i nawet się nie zastanawiajcie nad tym :D
Czy z bakłażana, czy z cukinii i kukurydzy, cieciorki... Czytaj całość »
Róbcie, róbcie i nawet się nie zastanawiajcie nad tym :D
Czy z bakłażana, czy z cukinii i kukurydzy, cieciorki itp. Pyszne są zawsze i jak je jeszcze dobrze doprawimy, to już NIEBO xD
fafiatko 02 lutego 2018
podpisuje sie pod maudi :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki