Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bakłażan pod mozzarellą"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 976
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi
Bakłażan pokrój na plastry. Posyp solą, odstaw na 15 min. Opłucz, osusz. Natrzyj słodką papryką, oregano i pieprzem, skrop oliwą. Odstaw na 10 min.
Mozzarellę podziel na kawałki. Oliwki pokrój na plasterki. Pomidor obierz, pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Patelnię rozgrzej, ułóż bakłażany, smaż po ok. 2 minuty z każdej strony, ostudź. Z jednej strony posmaruj sosem pomidorowym, wyłóż cebulę, pomidory, oliwki i mozzarellę. Ponownie ułóż na patelni, przykryj, smaż 2 minuty.
Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie