Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babka ziemniaczana z marchewkami i papryką"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 203
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 927
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 203
Składniki
<strong>Jest apetyczna dzięki dodatkom. Przepis przysłała Karolina Bojaczuk z Łukowa</strong>
Ziemniaki obierz, umyj. Cebulę obierz, razem z ziemniakami zetrzyj na tarce lub zmiel w maszynce. Marchewki oczyść, włóż do osolonego wrzątku, ugotuj. Ostudź, pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę.
Masę ziemniaczaną wyrób z cebulą, marchewkami i papryką. Wsyp mąkę, wbij jajko, wymieszaj. Wrzuć oliwki i ser, wymieszaj. Przypraw do smaku. Masą napełnij formę z kominkiem, wyrównaj. Piecz półtorej godziny w temp. 170°C.Źródło: Chwila dla Ciebie