Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babka ziemniaczana z kiełbasą i cebulą"
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Kiełbasę oraz cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach razem z umytą cukinią ze skórką. Po chwili odciśnij z warzyw cały sok.
Wtedy dodaj kiełbasę z cebulą, jajko, mąkę oraz przyprawy i dokładnie wymieszaj powstałą masę.
Przełóż ją do formy, a wierzch posyp obficie kaszą manną (dzięki temu powstanie ładna skorupka).
Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Babka będzie gotowa po 50 minutach.
<strong>Przepis nadesłała: Martyna Kuźma</strong>Źródło: Kurier TV