Babka Ziemniaczana z Farszem Mięsnym

Babka Ziemniaczana z Farszem Mięsnym
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pyszne, szybkie, niedrogie...

Składniki

Przygotowanie

  1. Mięso mielone robimy jak na kotlety.

  2. Ziemniaki obieramy i ucieramy jak na placki. Dodając odpowiednie przyprawy, jajko i cebulę.

  3. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto (ok. 1/2) następnie przykrywamy mięsem mielonym. Ja robię małe płaskie korleciki i wykładam je sciśle na ciasto. Potem wlewamy drugą część ciasta, wygładzamy.

  4. Kładziemy folie aluminiową i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1-1,5 godziny. Po 50 minutach zdejmujemy folię i rumienimy wierzch.

  5. Życze smacznego!

Komentarze do przepisu (1)

annawk 16 kwietnia 2009
ale to fajne jest , i na dodatek moje smaczki
Składniki
Składniki