Babka ziemniaczana z boczkiem i papryką.

Babka ziemniaczana z boczkiem i papryką.
> 3-4 os.
> > 60 min
średnie
tanie
Babka ziemniaczana upieczona z wędzonym boczkiem i czerwoną papryką.

Składniki

  • ziemniaki 7 szt. (duże) 2 kg
  • papryka czerwona słodka 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • mąka pszenna 0,5 szklanki
  • kasza manna 2 łyżki
  • boczek wędzony 20 dag
  • cebula 1 szt.
  • Przyprawy:
  • sól morska 1 łyżka
  • majeranek 2 łyżki
  • pieprz ziołowy mała płaska łyżeczka

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę razem z cebulą, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, pokrojony w kostkę wędzony boczek,paprykę, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy. Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień.

    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (2)

fafiatko 11 kwietnia
Niebo na podniebieniu!
KulinarnaChwila 12 kwietnia
Pyszotka:)
Składniki
  • ziemniaki 7 szt. (duże) 2 kg
  • papryka czerwona słodka 1 szt.
  • jajka 3 szt.
  • mąka pszenna 0,5 szklanki
  • kasza manna 2 łyżki
  • boczek wędzony 20 dag
  • cebula 1 szt.
  • Przyprawy:
  • sól morska 1 łyżka
  • majeranek 2 łyżki
  • pieprz ziołowy mała płaska łyżeczka
Składniki